Veel gestelde vragen
De antwoorden...

Veel gestelde vragen

In de afgelopen 8 jaar hebben we heel wat vragen beantwoord. We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact op te nemen.

Wat gebeurt er als een kok ziek is? Gaat mijn diner dan niet door?

Nee. Uw diner gaat altijd door. Wij hebben 15 koks en kunnen bij een zieke kok altijd een andere kok inzetten zodat uw diner door kan gaan.

Krijg ik altijd een kok uit de buurt?

Het is voor ons ook het meest voordelig om een kok uit de buurt te sturen. Maar soms komt het voor dat er op dezelfde dag meerdere partijen in één regio staan. Dan moeten we een kok inzetten die wat verder weg komt. Voor u heeft dit overigens geen prijsconsequenties.

Hebben jullie koks een goede staat van dienst?

Al onze koks zijn opgeleid, hebben de benodigde papieren en ervaring in een restaurantkeuken. Daarbij heeft een aantal gewerkt in sterrenrestaurants. We hanteren een strenge kwaliteitsnorm waar al onze koks zich aan moeten houden. Zeker ook qua hygiëne.

Zijn jullie tarieven inclusief BTW?

Ja. Op de factuur wordt BTW uitgesplitst in 6% en 21% BTW.

Moet iedereen hetzelfde eten?

Ja en nee. Bij u thuis heeft een kok niet de mogelijkheden om voor iedereen wat anders te koken. Daarom moeten we vooraf ook weten wat u als groep wilt eten. Maar uiteraard kunnen we rekening houden met het feit dat mensen bijvoorbeeld geen vis lusten, vegetarisch zijn of vanwege geloofsovertuiging bepaalde zaken niet mogen eten. Voor hen maken we dan graag wat anders.

Ik heb jonge kinderen. Hoe is dat geregeld?

Ze mogen uiteraard mee eten met de volwassenen. We kunnen voor hen halve porties maken of een speciaal kindermenu. Maar ook wanneer u zelf even iets wilt maken is dit geen probleem en we serveren dit graag uit.

Zit er een maximum tijd aan een thuisdiner?

Nee. Wij gaan pas weg als het diner ten einde is en u alle tijd heeft gehad om rustig na te tafelen. We beginnen uiteraard wel met het opruimen van de keuken zodra wij de laatste gang hebben gepresenteerd. U krijgt van ons nooit een toeslag of extra rekening wanneer een diner langer duurt dan gepland.

Komt een kok altijd alleen?

Nee. Afhankelijk van de complexiteit van het diner, neemt hij een keukenhulp mee. Meestal is dit vanaf ongeveer 7 à 8 personen. Deze hulp zit bij de prijs inbegrepen. Boven de 15 mensen is het noodzakelijk dat we een extra bedieningsmedewerker meenemen om alles gestroomlijnd te laten verlopen.

Moet ik mijn pannen beschikbaar stellen?

Nee. Wij nemen alles zelf mee. We maken alleen gebruik van uw keukenapparatuur. Alle kookbenodigdheden, bestek, servies, servetten en glazen (bij wijnarrangement) nemen we mee.

Is iedereen verplicht om deel te nemen aan een wijnarrangement?

Zeker niet. Daarom rekenen we ook af per geopende fles. Uw gasten kunnen dan een ronde overslaan of een kleinere hoeveelheid nemen. Of een glaasje extra natuurlijk.

Mogen we in de keuken kijken als de kok bezig is?

Jazeker. Onze koks zijn gewend dat er wordt meegekeken, dat ze op de foto worden gezet en dat hen recepten worden ontfutseld. En dat is precies waarom ze het thuis koken zo leuk vinden.

Kunnen de kinderen tussendoor op bed?

Ja. U kunt met de kok ter plaatse nog overleggen welk schema wordt aangehouden. Wanneer u tussen twee gangen door de kinderen op bed wilt brengen, is dit geen enkel probleem.

Kan er rekening worden gehouden met zwangere vrouwen en allergieën?

Jazeker. Wanneer u dit vooraf kenbaar maakt houden we daar rekening mee.

Mijn diner is een verrassing voor iemand. Kunnen jullie daar aan meewerken?

Ja. We hebben in dat geval alleen mailcontact en geven een signaal per SMS vlak voordat we bij u aankomen. Desnoods parkeren we de auto even om de hoek of komen we wat eerder zodat alles klaar staat.

Ik heb maar een kleine keuken. Kan ik dan een thuisdiner organiseren?

Eigenlijk kunnen we al prima uit de voeten als er een fornuis en een oven is. We redden ons in studentenkamers, vakantiehuisjes en flats. Desnoods nemen wij zelf een extra fornuis mee.

Ik wil een diner voor minder dan het minimum aantal deelnemers organiseren. Kan dat?

Dat hangt af van de aantallen. Bij een tafeldiner en walking dinner is 10 wel het minimum. Een proeverij of thuisdiner kunnen we wel voor minder mensen maken. Afhankelijk van het aantal, kan het zijn dat we een kleine toeslag moeten rekenen. Dit om de uren van de kok te compenseren. Vraag dus altijd een offerte wanneer het om minder deelnemers gaat dan het aangegeven minimum.

 

Onze koks kookten onder andere voor: