Over ons
Het zit hem in de details

Over ons

Thuisdiners sinds 2008

Spijs & Wijnen is in 2008 opgericht door Hans de Kok. Hij had in de horeca keuken ervaren dat het contact met de klant vrijwel nihil was en miste dit voor hem aantrekkelijke deel van het horecawerk. Praten met mensen over zijn vak, zijn passie, gebeurde zelden. Hij zag in het thuis koken de ideale mogelijkheid om de kok dichter bij de klant te brengen.

De eerste jaren beperkte de werkzaamheden zich tot de weekenden en was het met name de kunst om het fenomeen kok aan huis bij een breed publiek bekend te maken. Met gerichte campagnes, klantvriendelijkheid en een perfect eindproduct wist hij ervoor te zorgen dat eind 2010 dermate veel partijen werden geboekt, dat het voor hem alleen niet meer mogelijk was aan alle vraag te voldoen. Daarnaast genoot Spijs & Wijnen inmiddels ook bekendheid bij het bedrijfsleven, wat ervoor zorgde dat de rustige doordeweekse dagen ook tot het verleden behoorden. Spijs & Wijnen was inmiddels een begrip geworden. Inmiddels zit Spijs & Wijnen verspreid in het land met 15 locaties van waaruit thuiskoks het concept van Spijs & Wijnen bij de mensen thuis brengen.

Overname in 2021

Per januari 2021 is Spijs & Wijnen overgenomen door Home Dining, hét bedrijf dat thuisdiners organiseert door heel Nederland. Met de overname is de landelijke dekking versterkt. Home Dining zet zich al jaren in om thuisdiners mainstream te maken en met de overname is hier weer een stap in gezet.

“De passie voor koken en lekker eten zat er bij de oprichters van Home Dining, Andreas Tober en Wouter Hofstede, al op jonge leeftijd in”, zegt Hans de Kok, oprichter van Spijs & Wijnen. “Met hun ervaring in de keuken en gastronomie is hun doel niet alleen lekker en goed eten te serveren maar ook de ambiance en bediening optimaal te verzorgen. Iets waar ik mij de afgelopen 12 jaar ook op gefocust hebt. Met een gerust hart draag ik Spijs & Wijnen dan ook aan hen over.”

Kijk voor meer informatie over Home Dining op www.home-dining.nl

Onze koks kookten onder andere voor: