De thuiskokbrigade van Spijs & Wijnen staat onder aanvoering van Hans de Kok. Gezamenlijk tekenen de thuiskoks voor het bedenken en bereiden van een breed scala aan bijzondere gerechten. De basis ligt bij klassieke bereidingen met een moderne twist, compleet gemaakt door de invloeden van elk seizoen. Een kookvisie dicht bij de oorsprong van rijke smaken en eerlijke ingrediënten, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers.
Een walking dinner is een informele manier van dineren waarbij de gerechten op een dusdanige manier worden bereid, dat deze staand te eten zijn. De gerechtjes worden voorgesneden en gepresenteerd op handzame bordjes. Omdat wij onze gerechten vers per opdracht maken, kunnen wij u een zeer uitgebreide menukaart bieden, waaruit u uw walking dinner kunt samenstellen
Op de huid gebakken zeebaars
met wilde spinazie, sesamzaadjes en beurre blanc
Koud gerookte makreel
met een crème van limoen en wakame salade
Gebakken doradefilet
met citroen, groene thee en beurre noisette
Gerookte wilde zalm
met een hangop van komkommer en dille
Dichtgeschroeide tonijnsteak
waarbij een salade van gamba, appel en gember
Gebakken roodbaarsfilet
met kerrierisotto en gemberjus
Open sushi
met zalm, tonijn, gezuurde groenten, soja en komkommerjus
Palingfilet
met gezuurde venkel, sinaasappel, oude wijvenkoek en gezouten crème fraîche
Gebakken forel
op een salade van knolselderij en mierikswortel
Zacht gegaarde snoekbaars
met paprikacrème en limoenroom
Zalmhaas
met oosters gemarineerde tonijn, appel, avocadocrème, balsamicosiroop
Kort gebakken coquille
met knolselderijmousseline, truffel en truffeljus
Gebakken langoustines
met warme meloen, zeekraal en langoustineschuim
Rode poonfilet
met aardappel-basilicumflensje, zalf van wortel en sinaasappel, kletskopje van rozemarijn en saus van gazpacho
Dun gesneden rundvlees
met een knoflook crostini, Parmezaan en basilicumolie
Coppa di Parma
op een salade van La Ratte aardappel, Pink Lady en tartaar van Amsterdamse ui
Langzaam gegaarde runderlende
met gekonfijte sjalot en pommes Pont Neuf en rode kool met ras el hanout
In abdijbier gestoofde sucade
met gecarameliseerde zilverui en mousseline van aardappel
In de oven gegaarde varkenshaas
Met een ratatouille van chorizo, savooijkool en spekjes, gebakken aardappels.
Rundercarpaccio
met bieslookcrème, gekookt kwarteleitje, augurk, eetbare bloemetjes en gedroogd briochebrood
Gebakken kalfsentrecote
op hete bliksem, met shiitake, in de schil gegaarde biet en mosterdjus
Hertenrugfilet
met in passievruchtensap gekookte gele biet, zalf van aardpeer, aardappeltjes en kalfsjus
Gebakken ossenhaas
op vergeten groenten, knolselderijmousseline, aardappeltjes en rode wijn jus
Rouleau van achterham
gevuld met hammousse, pruimencompote, Calvadosgelei en zoute popcorn
Spiesje van kalkoendij
in teriyaki marinade, geserveerd met noodles
Toscaanse hen
met ratatouille en knoflook rozemarijnsaus
Getrancheerde boerderij eend
op carpaccio van gepofte oerbiet, met stroop van balsamico en Pedro Giménez
In ras el hanout gemarineerde kippendij
op een stamppotje van gele peen en ui, met gevogeltejus
Gebakken eendenborst
met stamppot van snijbonen en witlof, met honing geglaceerde spekjes
Eendenlevermousse
met broodlolly, biet en appel
Kreeftenbisque
met Hollandse garnaaltjes en een tikje crème fraîche
Soep van de tarbais boon
met chorizo en garnaaltjes
Velouté van topinamboer
met pastinaak en truffelsalsa
Soep van tuinerwten
met uitgebakken spekjes en room
Geitenkaassalade
op maisbrood, met honing, noten en biet
Kerriepannenkoekjes
met gebakken spinazie, groene groenten, tomatencompote, rucola olie en gemberroom
Soep van puntpaprika
met crème fraîche
Kort gekookte asperges
met saus van scharrelei, verse groene kruiden en paprikamayonaise
Bietencarpaccio
met ricotta, gebakken gember, radijs en Champagnevinaigrette
Salade Caprese
traditioneel met mozzarella, balsamico, tomaat en basilicum
Chocolademousse
en stracciatellamousse met een kletskop
Vanillecremeux
met zwarte olijf en aardbei
Bloedsinaasappelijs
met verse ananas en ingevlogen mango
Chocoladetaartje
met in stroop van Beerenburg gemarineerde bosvruchten en karamelschotsen
Mangoparfait
met een crumble van stroopwafel en in rum geweekte krenten
Citroentaartje
met sinaasappelijs en crema Catalana
Hangop van volle yoghurt
met limoen, mango en basilicumsiroop
Mousse van mascarpone en Amaretto
op crumble van brownie met koffielikeur, cantuccini en chocoladevariaties
Five spices mousse
met blokjes mango, ijs van gember en mango en saus van passievrucht
Aardbeimousse
met merengue gezoete mascarpone, aardbeien en witte chocolade
Kokosmousse
met tropisch fruit en limoencress