De thuiskokbrigade van Spijs & Wijnen staat onder aanvoering van Hans de Kok. Gezamenlijk tekenen de thuiskoks voor het bedenken en bereiden van een breed scala aan bijzondere gerechten. De basis ligt bij klassieke bereidingen met een moderne twist, compleet gemaakt door de invloeden van elk seizoen. Een kookvisie dichtbij de oorsprong van rijke smaken en eerlijke ingrediënten, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers.
Bij de menusamenstelling van een tafeldiner proberen we zo dicht mogelijk bij de authentieke smaken te blijven. Klassiekers uit het betreffende land, met af en toe een moderne twist.
Voorgerechten (worden uitgeserveerd op tafel)
Carpaccio met parmezaan, pijnboompitjes en rucola’.
Groene salade met pijnboompitjes en honing, balsamico dressing.
Verse buffel mozzarella met pomodori tomaten.
Huisgemaakte soepstengels met meegebakken parmaham.
Pesto van olijven en zontomaatjes, olijfolie, roomboter en Italiaanse broden.
Hoofdgerechten (komen om de beurt in schalen)
Filetto di Manzo (gebakken ossenhaas met kruiden).
Napolitaanse gekruide beenham ter plekke gesneden.
Saltimbocca di Pollo (kip met parmaham en salie).
Zalmpakketjes met Mediterrane kruiden.
Daarbij
Gegrilde groente zoals aubergine, courgette, paprika.
Gegrilde aardappeltjes met rozemarijn.
Pasta met pesto, zachte geitenkaas , zongedroogde tomaatjes.
Artisjok salade met haricots verts, rode ui, tomaaten balsamico dressing.
Nagerecht (geserveerd in een hoog glas)
Tiramisu
Voorgerechten (worden uitgeserveerd op tafel)
Broden met Franse toppings , kruidenboter , kruidenkaas etc.
Salade Nicoise , frisse salade met tonijn , ei, haricots verts , rode ui, etc.
Salade ceasar , frisse salade met kip , bacon en Romeinse sla.
Quiche Lorraine.
Haricots verts salade , met French dressing en tomaat.
Hoofdgerechten
Coq au vin , in rode wijn gestoofde kip met groenten
Bouillabaisse , een stevige maaltijdsoep met diverse soorten vis
Boeuff Bourguignon , gestoofd rundvlees met champignons zilverui etc
Pommes Dauphines, in knoflookroom gegaarde La Ratte aardappels.
Ratatouille , rode ui , courgette , aubergine en paprika in tomatensaus.
Provenciaalse champignons , hele in kruidenboter gegaarde champignons.
Salade verte met mosterd dressing.
Dessert
Crème brûlée
Voorgerechten (worden uitgeserveerd op tafel)
Brood met diverse boter soorten Flammkuchen (Duitse pizza)
Groene asperges met roerei
Waldorfsalade met kip Kartoffel salat (aardappelsalade) met beenham
Bladerdeeg stengels met meegebakken bacon
Hoofdgerechten
Zuurkool in Riesling gekookt met braadworst
Varkenslapjes in mosterd-bier saus Rosti koekjes
Sauerbraten , gestoofd rundvlees traditioneel bereid
Holsteiner schnitzeltjes
Koolsalade met rozijnen en augurk
Dessert
Apfelstrudel met vanille ijs
Voorgerechten (worden uitgeserveerd op tafel)
Brood met aioli
Tortilla chips met guacamole
Tostadas met roomkaas en tomaat
Lolly van witbrood met Serranoham en gegrilde paprika
Lolly van bruinbrood met gerookte zalm en bieslookkaas
Gazpacho
Hoofdgerechten
Paella met zeevruchten zoals garnaal , mossel en zalm
Paella met vlees zoals chorizo en kip
Vlammende eieren
Vegetarische tortilla met kaas uit de oven
Albondigas in tomaten-amandel saus
Kip-pincho`s
Artisjok-asperge salade
Dessert
Crema de naranja