Masterclass wijn en spijs
Beleven 2.0

Masterclass wijn en spijs

Een masterclass wijn en spijs staat voor beleven, ervaren, leren en genieten. Een bijzondere ervaring voor u en uw gasten waarbij u niet alleen proeft van de heerlijkste wijnen en gerechtjes, maar deze ook leert ontleden en de synergie tussen eten en drinken leert begrijpen.

Wijn als startpunt

Een masterclass wijn en spijs is gebaseerd op een wijnthema. Dat kan een land of streek zijn, maar ook bijvoorbeeld een wijnhuis of het thema ‘biologisch’. Onze wijnexpert zal u meenemen in het vinificatieproces, de beginselen van het wijn maken en leren hoe een wijn te proeven. Daarna komt het belangrijkste onderdeel van de masterclass: het proeven. Eerst de wijn alleen en daarna met een bijpassend gerechtje, dat door onze kok in uw keuken wordt bereid. U krijgt daarbij uitgebreid uitleg over de wijn, het gerecht en waarom er voor deze spijs/wijn combi is gekozen. De kok en vinoloog zullen uitleggen hoe uzelf ook kunt leren combineren. U zult zien dat er mooie gesprekken ontstaan over de smaak en u ondertussen leert hoe u een wijn en een gerecht echt kunt proeven.

Een masterclass staat voor ongedwongen samenzijn in een door u gekozen setting, waarbij wij op al uw vragen antwoord zullen geven. In totaal proeven we op een avond vijf wijnen met bijpassende gerechtjes. Uiteraard is het altijd mogelijk om de wijnen aan het eind van de avond te bestellen. De recepten van de gerechtjes krijgt u sowieso van onze kok.

masterclass wijn en spijs

masterclass wijn en spijs

Flexibel

Het kan zo zijn dat u zelf een thema wilt aandragen over het aantal gerechtjes en wijnen wilt aanpassen. In overleg kan dit altijd. Vraag hiervoor een specifieke prijsopgave.

 

Tarieven masterclass (vanaf 8 personen)

5 gangen, 5 x 2 wijnen, € 75,00 per persoon

6 gangen, 6 x 2 wijnen, € 85,00 per persoon

Masterclass wijn en spijs

Masterclass wijn en spijs

 

 

Onze koks kookten onder andere voor: