Een culinaire zomer

Een culinaire zomer

Een zomer vol culinaire evenementen

Het is zomer, het is vakantie. Zin om erop uit te trekken en in de buitenlucht diverse culinaire hapjes te nuttigen? Het ultieme culinaire zomergevoel beleven? Bezoek dan een van de diverse culinaire evenementen die Nederland rijk is. Spijs & Wijnen heeft een kleine selectie gemaakt, verspreid over het land. Maar, er zijn er nog veel meer. Laat je verrassen, geniet en doe inspiratie op!

 

LEIDEN

Op zondag 26 juli kun je deelnemen aan de culinaire wandeling in het historische Leiden. Het centrum is de locatie voor deze wijnspijswandeling. De wandeling gaat langs 7 goede restaurants. Bij elk restaurant kun je genieten van een prachtige wijnspijscombinatie. De wandeling start om 12.00 uur. Voor het evenement moet je wel kaarten bestellen. Wacht niet te lang, er zijn “maar” 350 stuks beschikbaar.

https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/

 

OLDENZAAL

Preuf & Proost, in de Palthetuin in Oldenzaal. Deze culinaire proeftuin is geopend van 4 tot en met 8 augustus. Je kunt kiezen uit een mooi aanbod van gerechten die worden bereid door het QuaKoken team onder leiding van chefkok Joris ten Wolde. Wat dit evenement extra leuk maakt, is dat de keuken open is en je dus kunt meekijken hoe de koks de gerechten live en vers bereiden! Bovendien is er een bar waar je een goed glas wijn kunt bestellen.

http://www.boeskoolislos.nl/programma/vrijdag/preuf—proost/

 

NOORDWIJKERHOUT

In Noordwijkerhout wordt op zaterdag 8 en zondag 9 augustus het festijn Noordwijkerhout Culinair gehouden. De Steeg, rondom de Witte Kerk, wordt omgetoverd tot een terras waar je diverse culinaire hapjes en gerechtjes kunt proeven. Dit alles met een muzikale omlijsting. Het is een jaarlijks terugkerend festijn waarbij door de deelnemers gestreden wordt om de zogenaamde Kokkerhout Culinair Trofee. Een mooie combinatie met een dagje strand.

http://nov.nu/web/Kalender+2015/?kalenderitem=212

 

MAASTRICHT

Inmiddels al heel bekend; het Preuvemint in Maastricht. Het vindt al jaren plaats in het laatste weekend van augustus. Dit jaar van 27 tot en met 30 augustus. Vier dagen lang culinair genieten in het gastvrije Maastricht. Eten met live muziek en een lekker drankje op het bekende Vrijthof. Wat kun je dan preuve? Van gangbare gerechten tot exclusieve gerechten en alles wat ertussen in zit. Er worden mooie wijnen en bieren geschonken. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan goede doelen. Kom preuve!

http://preuvenemint.nl/

 

TEXEL

Een goed excuus voor een weekendje weg: Texel culinair. Van 11 tot en met 13 september kun je in De Koog genieten van gerechten bereid met typisch Texelse ingrediënten. Dit jaar staat het evenement in het teken van het Texels rund. De gerechtjes worden gemaakt door diverse Texelse restaurants. Het straattheater maakt het evenement tot een unieke proeverij. Zeker ook leuk voor kinderen; er is een stand ingericht als kinderkeuken. Jong geleerd is oud gedaan!

http://www.texelculinair.nl/

 

LEEUWARDEN

Ljouwert Culinair, hét culinaire evenement van Leeuwarden. Een groot aantal Friese restaurants presenteren van 11 tot en met 13 september hun lekkerste gerechtjes op het Oldehoofsterkerkhof. Als je wilt, met een bijpassend drankje. Kom je ’s middags al, dan kun je tot 17.00 uur de Oldehove beklimmen. Vanuit het glazen “kraaiennest” kun je over de rand kijken en heb je een mooi uitzicht op activiteiten op het Oldehoofsterkerkhof.

http://www.ljouwertculinair.nl/

 

Maak er een smaakvolle zomer van en geniet van al het lekkers dat ons land te bieden heeft. Wij gaan sowieso op pad de komende periode!

Onze koks kookten onder andere voor: