Dineren in een luchtballon

Dineren in een luchtballon

Er zijn van die aanvragen waar het woord ‘ja’ er al uit is voordat je bedenkt hoe je de opdracht gaat uitvoeren. Toen ik de vraag kreeg of we ook een diner in een luchtballon konden verzorgen had ik zo’n moment.

Het is nog maar een paar weken geleden dat Jacqueline van den Berg van BSure Events mij belde. Ze had een aanvraag van een klant die hun teambuilding moment op deze manier wilde vieren. Jacqueline: ‘wij organiseren diverse evenementen, van groot tot klein, voor diverse bedrijven. Ik moet eerlijk bekennen dat deze aanvraag ook voor ons vrij uniek was. Ik ben de benodigde partijen gaan benaderen en kwam voor het diner uit bij Spijs & Wijnen. Het eerste contact liep van beide kanten over van enthousiasme en dan is de keuze snel gemaakt.’

Omdat een ballonvaart tussen een uur en anderhalf uur duurt heb ik ervoor gekozen om het diner zowel op de grond als in de ballon te laten plaatsvinden. De locatie waar we opstegen leende zich hier uitstekend voor. Het gezelschap was twee uur voor vertrek aanwezig om alvast in de stemming te komen met mooie gerechten en bijpassende wijnen.

7

Rond zeven uur was de tijd daar en kon men, samen met de piloot, beginnen met het opbouwen van de ballon. Voor mij het moment om de voorbereidingen te treffen voor de gerechten die we in de ballon zouden gaan eten. Thermoskannen de velouté en de andere spullen zo efficiënt mogelijk verpakt in koelkratten. Er is bewust een keuze gemaakt om niet teveel gerechten in de ballon te nuttigen. Een ballonvaart op zich is al een unieke beleving en continu eten zou afbreuk doen aan de geweldige ervaring van het ballonvaren.

IMG_0325

IMG_0377

We stegen op in Groenekan en werden binnen een minuut getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de stad Utrecht. De wind dreef ons in de richting van de Domstad en de piloot wist van alles te vertellen over de omgeving, de wijken, de gebouwen en de landerijen. In de bijzondere stilte op grote hoogte werd er genoten van goede wijn en bijpassende gerechtjes, waarbij we tijd lieten voor het genieten van het uitzicht, de bijzondere verhalen van de piloot en het maken van de nodige opnames met de camera en telefoon. Wat mij betreft een prima balans tussen lekker eten en drinken en het beleven van een ballonvaart.

IMG_0341

De tijd vliegt –in dit geval wellicht letterlijk- en na een vol uur vliegen kondigde de piloot aan dat hij een landingsplek ging zoeken. Gelukkig voor ons duurde het nog een klein halfuur voordat hij de ideale plek had gevonden. Een halfuur waarin we langs de dorpen rondom Utrecht voeren. In Linschoten werd er een perfecte landing gemaakt, kreeg de boer in wiens land we terecht waren gekomen zijn bedankje in de vorm van een flesje alcohol en besloten we in het land nog een gerechtje te doen. Tegen de ondergaande zon napraten, nagenieten en lekker eten.

IMG_0361

Je merkt pas hoever een ballon kan gaan in anderhalf uur als je met de auto terug gaat naar de vertrekplaats. Bijzonder waren de stille momenten in de auto, waarin je zag dat iedereen de ervaring nog een keer aan het beleven was. Met af en toe iemand die gewoon even moest roepen dat het ‘fantastisch’ was.

Terug op de locatie zijn we natuurlijk officieel in de adelstand verheven en hebben we het diner in stijl afgesloten. Een ervaring om nooit meer te vergeten. En om nog vaker te doen. Dus: zoek je echt een unieke manier om een bedrijfsuitje, familiediner, huwelijksaanzoek of jubileum te beleven? Neem dan contact op met (inmiddels) deze ervaringsdeskundige. Ik beloof u culinaire hoogstandjes in de breedste zin des woords.

Hans de Kok

Eigenaar Spijs & Wijnen thuisdiners

IMG_0367

Links:

www.bsureevents.nl

www.barloballonvaarten.nl

 

Diner

-Aperitief met Prosecco, brood en toppings

-Oosters gemarineerde tonijnsteak, zalmhaas, aardappelcreme, citroenmayonaise, avocado, appel en zalmkaviaar.

-Mousse van slagersachterham met pruimencompote, gelei van calvados en gezouten popcorn

-Carpaccio van ossenhaas met bieslookcreme, kwartelei, forel in olijfolie, gedroogd briochebrood en suikersla

-Veloute van topinamboer met truffel

-Diamanthaas op vergeten groenten, met knolselderijmousseline en kalfsjus

-Mousse van 5 spices, in gemberbier gemarineerde mango, passiesaus en gezoete witlof

 

Wijnen

-Bepin de Eto (Prosecco superiore)

-Kolkman Burgunder Vom Lös 2014

-Aaldering Estate Pinotage Blanc 2014 (blanc de noir)

-Villa Teresa Merlot 2014

-Da Vinci Chianti Classico 2011 vintage

 

 

 

Onze koks kookten onder andere voor: