Culinair @ The Castle

Culinair @ The Castle

Als we het aantal uitgegeven moestuintjes van Albert Heijn als graadmeter zouden nemen, dan is de moestuin bezig aan een opmars. Alhoewel ik niet denk dat iedereen die getracht heeft de zaadjes van de supermarkt tot eetbare groente op te wekken nu enthousiast ‘moestuiner’  is, zie ik ook de verschuiving naar bewust eten. Alsof we meer willen weten waar ons eten vandaan komt. En dat is natuurlijk een ontwikkeling die je als kok moet stimuleren.

Behoorlijk wat bedrijven en instanties pikken dit signaal van de markt op. Zo ook het kasteel Maarten Maartenshuis, dat zich in Doorn, op de Utrechtse Heuvelrug begeeft. Het kasteel is vernoemd naar de eerste bewoner, de schrijver Maarten Maartens.

Het kasteel wordt geroemd om de schitterende omgeving tussen de bomen en maakt onderdeel uit van Landgoed Zonheuvel. Als je in de ‘Versailletuin’ rondloopt, waan je je in vervlogen tijden van kasteelheren en jonkvrouwen.

Op het kasteel vinden gedurende het jaar diverse culinaire evenementen plaats. Eén van de evenementen speelt op een leuke manier in op de moestuinopmars die we doormaken. De keuken van Landgoed Zonheuvel maakt gebruik van de duurzame ingrediënten uit hun eigen moestuin. Op 20 juni aanstaande worden enkele geheimen van deze moestuin prijsgegeven tijdens het evenement culinair @ The Castle. Hoe werkt een biologische moestuin en welke (h)eerlijke gerechten kun je met de groenten en kruiden bereiden? Na ontvangst met een kop verse thee, wordt een rondleiding gegeven. Vervolgens geniet u van een wandeling naar het kasteeltje waar een eerlijk diner wacht. U wordt culinair verrast met een diner waarbij de kok gebruikt maakt van ingrediënten uit de eigen moestuin van Landgoed Zonheuvel. Wat u voorgeschoteld krijgt, blijft nog even een verrassing. Dit is afhankelijk van welk lekkers de moestuin op 20 juni te bieden heeft.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van dit culinaire evenement

Onze koks kookten onder andere voor: