Duizendmaal dank

Duizendmaal dank

Gisteren het laatste diner van 2015 afgerond. December ebt nog na in mijn lichaam als een avond stappen. Zo van: ‘het was leuk maar doet nog een beetje pijn.’ Het zal de leeftijd zijn.
Voordat ik vanavond de eerste aanzet doe om mijn naasten weer de tijd en aandacht te geven die ze verdienen, de laatste blog van dit jaar.

In 2015 kookten we voor duizenden mensen. Voor Christenen, Moslims en ongelovigen. We maakten gerechten voor de welgestelden en voor mensen die er tijden voor gespaard hadden. Voor gehandicapten, vrouwen, mannen, kinderen, opa’s en oma’s. Voor bekend en onbekend Nederland. We waren aanwezig op huwelijken, jubilea en bedrijfsfeesten. We verzorgden het diner bij het aanzoek, het eerste diner na de bevalling en het laatste diner voor de dood. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik al deze mensen, met verschillende achtergronden op hun meest ontspannen moment heb mogen meemaken. Dat de grote gemene deler die we allemaal hebben, de personen om ons heen zijn waar we graag mee aan tafel zitten. Ik weiger dan ook toe te geven aan de negativiteit waarin we ons het laatste jaar begeven. En wellicht zijn het oogkleppen, maar dan hou ik ze lekker op.

Ik nodig u uit om ook in 2016 gewoon te doen wat u altijd al deed. Genieten van de mooie momenten. En doe dat niet alleen bij u thuis met één van onze koks. Blijf ook dat restaurant bezoeken, dat festival of die musical. Zorg ervoor dat de mensen die hard werken om voor u de leuke dingen van het leven te verzorgen, dat kunnen blijven doen. Ik vind dat wij dat meer dan verdienen.

Rest mij niets dan iedereen die in 2015 het vertrouwen in ons heeft gehad, te bedanken hiervoor. Zonder u had ik me wellicht minder brak gevoeld, maar veel minder voldaan. Het was een voorrecht om voor u te mogen koken. Namens alle koks en medewerkers van Spijs & Wijnen een zeer gelukkig, gezond, succesvol en positief 2016 gewenst.

Hans de Kok

Onze koks kookten onder andere voor: