Werkwijze Spijs & Wijnen thuisdiners
Veel mensen die ons inschakelen doen dit voor de eerste keer en vragen zich af hoe een thuisdiner tot stand komt. We leggen u dit graag uit.
Eerste contact
Wanneer u contact met ons heeft gezocht streven wij ernaar om dezelfde dag nog te reageren. Op basis van een telefoongesprek, mailwisseling of contactformulier maken wij voor u vrijblijvend en kosteloos een offerte, welke wij u via de e-mail toesturen. Samen met de offerte sturen wij onze actuele menukaart, die u overigens ook op deze site kunt terugvinden.
Huisbezoek
Wij kunnen een offerte maken zonder dat wij bij u thuis hoeven te komen. Wel kan het zo zijn dat we u van tevoren vragen om wat foto’s of video op te sturen van de keuken en de locatie waar het diner zal plaatsvinden.
Opdracht
Wanneer u besluit ons opdracht te geven om uw diner te gaan verzorgen, zullen wij van u het kookadres, factuuradres, tijdstip van aanvang, menukeuze, informatie over uw keuken en uw telefoonnummer vragen. Al deze gegevens worden verwerkt in een bevestiging welke wij u per e-mail toesturen. Wijzigingen in het aantal mensen kunnen nog tot circa 5 dagen voor het diner worden doorgegeven, omdat wij daarna starten met bestellen en inkopen.
Enkele dagen voor het diner
Een paar dagen voordat het diner plaatsvindt ontvangt u van ons een mail met de naam van de kok die het diner bij u gaat verzorgen. Voor u een signaal dat wij u niet zijn vergeten en bovendien is het erg handig om te weten dat we de avond voor u gaat verzorgen.
De dag van het diner
Afhankelijk van de grootte van het diner meldt de kok (en eventuele bediening) zich drie tot één uur voor het diner bij u thuis. Eerste prioriteit is het koel wegleggen van de spullen die hij heeft meegenomen. Serviesgoed, bestek en glazen worden uitgeladen, uw tafel wordt ingedekt en de kok begint met de voorbereidingen.
Het diner zelf begint op het afgesproken tijdstip of wanneer al uw gasten binnen zijn. Vanaf dit moment wijkt de werkwijze niet af van een diner in een restaurant, met uitzondering van het feit dat u gewoon in uw eigen huiskamer zit, een praatje met de kok kunt maken, in de keuken kunt kijken en alle aandacht van de kok en bediening alleen naar u en uw gasten gaat.
Na het diner wordt uw keuken opgeruimd en schoon gemaakt, worden vaak nog recepten uitgewisseld met geïnteresseerden die zich in de keuken melden. Wij laden de auto weer in, vragen u de keuken nog even te controleren en zullen dan vertrekken.
Enkele dagen na het diner
Ontvangt u van ons de factuur van het thuisdiner (digitaal via e-mail), met het verzoek deze binnen 7 dagen te voldoen.