Website Security Test
Menukaart walking dinner

Menukaart walking dinner

De thuiskokbrigade van Spijs & Wijnen staat onder aanvoering van Hans de Kok. Gezamenlijk tekenen de thuiskoks voor het bedenken en bereiden van een breed scala aan bijzondere gerechten. De basis ligt bij klassieke bereidingen met een moderne twist, compleet gemaakt door de invloeden van elk seizoen. Een kookvisie dicht bij de oorsprong van rijke smaken en eerlijke ingrediënten, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers.

Een walking dinner is een informele manier van dineren waarbij de gerechten op een dusdanige manier worden bereid, dat deze staand te eten zijn. De gerechtjes worden voorgesneden en gepresenteerd op handzame bordjes. Omdat wij onze gerechten vers per opdracht maken, kunnen wij u een zeer uitgebreide menukaart bieden, waaruit u uw walking dinner kunt samenstellen

 

Menukaart walking dinner

Visgerechten

Op de huid gebakken zeebaars

met wilde spinazie, sesamzaadjes en beurre blanc

Koud gerookte makreel

met een crème van limoen en wakame salade

Gebakken doradefilet

met citroen, groene thee en beurre noisette

Gerookte wilde zalm

met een hangop van komkommer en dille

Dichtgeschroeide tonijnsteak

waarbij een salade van gamba, appel en gember

Gebakken roodbaarsfilet

met kerrierisotto en gemberjus

Open sushi

met zalm, tonijn, gezuurde groenten, soja en komkommerjus

Palingfilet

met gezuurde venkel, sinaasappel, oude wijvenkoek en gezouten crème fraîche

Gebakken forel

op een salade van knolselderij en mierikswortel

Zacht gegaarde snoekbaars

met paprikacrème en limoenroom

Zalmhaas

met oosters gemarineerde tonijn,  appel, avocadocrème,   balsamicosiroop

Kort gebakken coquille

met knolselderijmousseline, truffel en truffeljus

Gebakken langoustines

met warme meloen, zeekraal en langoustineschuim

Rode poonfilet

met aardappel-basilicumflensje, zalf van wortel en sinaasappel, kletskopje van rozemarijn en saus van gazpacho

 

Vleesgerechten

Dun gesneden rundvlees

met een knoflook crostini, Parmezaan en basilicumolie

Coppa di Parma

op een salade van La Ratte aardappel, Pink Lady en tartaar van Amsterdamse ui

Langzaam gegaarde runderlende

met gekonfijte sjalot en pommes Pont Neuf en rode kool met ras el hanout

In abdijbier gestoofde sucade

met gecarameliseerde zilverui en mousseline van aardappel

In de oven gegaarde varkenshaas

Met een ratatouille van chorizo, savooijkool en spekjes, gebakken aardappels.

Rundercarpaccio

met bieslookcrème, gekookt kwarteleitje, augurk, eetbare bloemetjes en gedroogd briochebrood

Gebakken kalfsentrecote

op hete bliksem, met shiitake, in de schil gegaarde biet en mosterdjus

Hertenrugfilet

met in passievruchtensap gekookte gele biet, zalf van aardpeer, aardappeltjes en kalfsjus

Gebakken ossenhaas

op vergeten groenten, knolselderijmousseline, aardappeltjes en rode wijn jus

Rouleau van achterham

gevuld met hammousse, pruimencompote, Calvadosgelei en zoute popcorn

Gevogelte gerechten

Spiesje van kalkoendij

in teriyaki marinade, geserveerd met noodles

Toscaanse hen

met ratatouille en knoflook rozemarijnsaus

Getrancheerde boerderij eend

op carpaccio van gepofte oerbiet, met stroop van balsamico en Pedro Giménez

In ras el hanout gemarineerde kippendij

op een stamppotje van gele peen en ui, met gevogeltejus

Gebakken eendenborst

met stamppot van snijbonen en witlof,  met honing geglaceerde spekjes

Eendenlevermousse

met broodlolly, biet en appel

Soepen

Kreeftenbisque

met Hollandse garnaaltjes en een tikje crème fraîche

Soep van de tarbais boon

met chorizo en garnaaltjes

Velouté van topinamboer

met pastinaak en truffelsalsa

Soep van tuinerwten

met uitgebakken spekjes en room

Vegetarische gerechten

Geitenkaassalade

op maisbrood, met honing, noten en biet

Kerriepannenkoekjes

met gebakken spinazie, groene groenten, tomatencompote,  rucola olie en gemberroom

Soep van puntpaprika

met crème fraîche

Kort gekookte asperges

met saus van scharrelei, verse groene kruiden en paprikamayonaise

Bietencarpaccio

met ricotta, gebakken gember, radijs en Champagnevinaigrette

Salade Caprese

traditioneel met mozzarella, balsamico, tomaat en basilicum

Nagerechten

Chocolademousse

en stracciatellamousse met een kletskop

Vanillecremeux

met zwarte olijf en aardbei

Bloedsinaasappelijs

met verse ananas en ingevlogen mango

Chocoladetaartje

met in stroop van Beerenburg gemarineerde bosvruchten en karamelschotsen

Mangoparfait

met een crumble van stroopwafel en in rum geweekte krenten

Citroentaartje

met sinaasappelijs en crema Catalana

Hangop van volle yoghurt

met limoen, mango en basilicumsiroop

Mousse van mascarpone en Amaretto

op crumble van brownie met koffielikeur, cantuccini en chocoladevariaties

Five spices mousse

met blokjes mango, ijs van gember en mango en saus van  passievrucht

Aardbeimousse

met merengue gezoete mascarpone, aardbeien en witte chocolade

Kokosmousse

met tropisch fruit en limoencress

 

Voor informatie en tarieven klikt u op onderstaande button Informatie en tarieven walking dinner
Onze koks kookten onder andere voor: