Website Security Test
Menukaart proeverij

Menukaart proeverij

De thuiskokbrigade van Spijs & Wijnen staat onder aanvoering van Hans de Kok. Gezamenlijk tekenen de thuiskoks voor het bedenken en bereiden van een breed scala aan bijzondere gerechten. De basis ligt bij klassieke bereidingen met een moderne twist, compleet gemaakt door de invloeden van elk seizoen. Een kookvisie dicht bij de oorsprong van rijke smaken en eerlijke ingrediënten, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers.

Een proeverij is een diner voor culinaire genieters. De proeverij bestaat uit minimaal 7 kleine gerechten, vaak in combinatie met bijpassende wijnen. Een mooie lange avond of middag tafelen met veel proefmomenten en bijzondere combinaties. Omdat wij onze gerechten per opdracht maken, kunnen wij u een zeer uitgebreide menukaart bieden, waaruit u zeker uw favoriete proeverij kunt samenstellen.

 

Menukaart proeverij

 

VISGERECHTEN

 

Vier bereidingen van tonijn en komkommer

met limoen mayonaise, frisse appel,

Chioggiabiet

 

Paling

structuren van venkel,

sinaasappel, crème fraiche

 

Gerookte zalmhaas

oosters gemarineerde tonijn, appel,

komkommertartaar,crème van avocado,

reductie van balsamico, gezuurde groenten.

 

Ceviche van zeebaars

venkel, komkommer, kruidenbrood, soja,

hangop van schapenyoghurt, Atsina, limoen

 

Open sushi

tonijn, zalm, zeebaars, Avruga,

groenten, wasabi, soja

 

Ceviche van Sint Jacobsmossel

komkommer, venkel, gin-tonic,

mascarpone

 

Makreel

knolselderij, bieslook, quinoa,

jus van groene kruiden

 

Gazpacho van rode biet

Paling, oester, saffraan, pistache

 

Zeebaars

Kerrierisotto, gemberjus, Affila

 

Coquille

bloemkoolcrème, hazelnoot,

groene asperge, aardappelkaantjes,

truffel

 

Langoustines

Risotto, eekhoorntjesbrood

 

Rode poon

wortel en sinaasappel, basilicum,

aardappelpoffertje, kletskopje van rozemarijn,

saus van gazpacho.

 

Snoekbaars

crème van paprika, citrusroom

 

Kabeljauw

hummus, couscous,

munt en radijs

 

Skrei

brandade van kabeljauw, paarse peen,

rode wijn beurre blanc

 

Coquille

Aardpeersoepje, witlof, bieslook,

limoen, notenolie

 

Kreeftenbisque

Hollandse garnaaltjes, basilicum,

crème fraîche

 

Zeebaarsfilet

courgette, bospeen, tomaatjes,

in de schil gegaarde aardappels,

buro bianco

 

Zalm

asperges, krieltjes, hoeve-ei,

boterjus, frisse groene kruiden

 

Kabeljauw

structuren van pompoen, limoen,

gemarineerde coquille

 

Gefrituurde makreel

Zeebaars, crème van aubergine,

Aardappelblokjes, groene groenten

 

GECOMBINEERDE GERECHTEN

 

Surf ’n Turf 2017

carpaccio van ossenhaas, tartaar van gamba

en aioli, truffelmayonaise, cashew,

truffel/pesto broodjes

 

Vitello tonato 2.0

Kalfsmuis, tonijn, tonijnmayonaise,

Paprika, desembrood, kappers

 

Gerookte eendenborst

eendenlever, gelei van sinaasappel,

mousse van paling, sesam, bloemetjes

 

Buikspek

paling, aardappel-dadelcrème,

zuurkoolconfit, bieslookolie

 

GEVOGELTE

 

Boerderijeend

peer en honing, sinaasappel, nootjes,

zwammetjes, passievrucht

 

Eend

pompoen, hete bliksem, koekkruiden,

appelcompote, rösti, shiitake

 

Kippendij

Maïs, kervel, eidooier

 

Gansfilet

Wildragout, gepofte gele biet, passievrucht

truffelaardappels

 

Parelhoen

chutney van tomaat, kastanjecrème,

geroosterde witlof

 

Eendenborst

stamppot van snijbonen en witlof,

uitgebakken spekjes, honingjus

 

Kippendij

roerbakgroenten, noedels,

jus van soja en zoete chili

 

VLEES

 

Rundercarpaccio

bieslookcrème, kwartelei, paling in olijfolie,

augurk, briochebrood

 

Achterham

hammousse, Granny Smiths, pruimencompote,

gelei van  Calvados, zoute popcorn

 

Diamanthaas

aardappel-truffelsalade, brioche, kwartelei,

asperge, zoetzure paddenstoeltjes

 

Puntpaprikasoep (evt. Vega)

met een rekstokje van Parmaham

 

Lamsfilet

Met jonge boontjes, paprika en Chorizo

en aardappelvariatie

 

Ree

rode ui, kardemom, yoghurt,

structuren van biet

 

Lamsstoof

couscous, zoete wortel, aubergine,

Marokkaanse kruiden

 

Hertenrug en sukade

Spruitjes, witlof, ‘Parijse aardappeltjes’,

jus van dennen

 

Kalfsentrecote

hete bliksem, zoete shiitake,

rode biet uit zoutkorst, kalfsjus

 

Diamanthaas

groene asperges, aardappel,

linzenstoof, rozemarijn knoflookjus

 

Ossenhaas

beignet van schorseneren, pastinaak

snijbonen, aardappel, runderjus

 

Runderlende

doperwt, jonge aardappeltjes,

jus van mosterd, gember en druivenmost

 

Tenderlion van hert

gele biet, passievrucht, knolselderij,

groene asperges, aardappel, kalfsjus,

 

Rundersucade

mousseline van aardappel en vanille,

rode kool met ras en hanout,

compote van vijgen en port, runderjus

 

VEGETARISCH

 

Carpaccio van rode biet (Vega)

ricotta, gefrituurde gember,

radijs, vinaigrette van Champagne azijn

 

Aardappelsalade  (Vega)

Appel, gele wortel, bietenschuim,

kwartelei, gezuurde groenten

 

Geitenkaas (Vega)

Chioggia biet, komkommer,

frisse appel en rinse appelstroop

 

Topinamboersoep (Vega)

Pastinaak, truffelsalsa, roggebrood

 

Witlofsoep (Vega)

basilicum, gebrande geitenkaas

 

Soep van licht gerookte pompoen (Vega)

karnemelk, kerrie

 

Gnocchi (vega)

jonge boontjes, zoetzuur van venkel,

Griekse yoghurt, groene kruiden

 

Kerriepannenkoekjes (Vega)

kort gebakken groene groenten,

tomaten-koriandercompote,

gemberroom, rucola olie

 

Asperges (Vega)

met een hoeve-ei,

verse groene kruiden, paprikamayonaise

 

DESSERTS

 

Puur chocoladetaartje

witte chocolade, aardbeien,

vanilleroom

 

Panna cotta van peer

clafouti van peer, ananasijs

 

Suikerbroodijs

bramen, kaneelkletskop

 

Mousse van 5 spices

mango, gember/mango ijs,

jus van passievrucht, witlof

 

Aardbeien

meringue, mascarpone, vanille,

aardbeimousse, witte chocolade

 

Hangop

met limoen, vanille,

mango, basilicumsiroop

 

Ananas

kokos, citrus, chocolademousse

 

Crème Brûlée van Limonchello

rood fruit en yoghurtsorbet

 

Tiramisu

mascarponemousse, browniekruim,

chocoladesaus, cantuccini,

kersenijs

Voor informatie en tarieven klikt u op onderstaande button Informatie en tarieven proeverij
Onze koks kookten onder andere voor: