Website Security Test
Menukaart diner voor twee

Menukaart diner voor twee

De thuiskokbrigade van Spijs & Wijnen staat onder aanvoering van Hans de Kok. Gezamenlijk tekenen de thuiskoks voor het bedenken en bereiden van een breed scala aan bijzondere gerechten. De basis ligt bij klassieke bereidingen met een moderne twist, compleet gemaakt door de invloeden van elk seizoen. Een kookvisie dicht bij de oorsprong van rijke smaken en eerlijke ingrediënten, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers.

Het feit dat wij per opdracht een diner vanaf de basis voor u bereiden, zorgt ervoor dat wij een zeer uitgebreide menukaart kunnen presenteren. Daarnaast bieden wij u ons ‘Spijs & Wijnen’ menu. Een keuze van de chefs, beïnvloed door de waan van de dag en het actuele seizoen. Uiteraard met de herkenbare signatuur van de thuiskoks van Spijs & Wijnen.

 

Menukaart diner voor twee

Voorgerechten

Kort gebakken tonijnsteak

met limoen-mascarpone,  sesam en komkommer

Surf ’n Turf 2015

lolly van witbrood met ossenhaas van het Black Angus rund, met Parmezaan, truffel, cashew en basilicum, gecombineerd met Toscaanse gamba’s met aioli-lak

Paling

met oude wijvenkoek , gezuurde venkel, sinaasappel en gezouten crème fraîche

Gerookte zalmhaas

waarbij oosters gemarineerde tonijn,  appel, crème van avocado en koriander, balsamicosiroop en citroenmayonaise

Tartaar van ossenhaas

met homemade huzarensalade,  appel , tartaar van zilverui en truffel

Gemarineerde boerderijeend

op jonge sla met aardappelsalade van Roseval aardappels, appel, gember en bosui

Rundercarpaccio

met bieslookcrème, kwartelei, paling in olijfolie, crouton van briochebrood

Rouleau van achterham

gevuld met hammousse, Granny Smiths, pruimencompote, gelei van  Calvados, zoute popcorn

Carpaccio van rode biet (Vega)

met ricotta, gefrituurde gember, radijs, vinaigrette van Champagne azijn en sjalot

Kalfsmuis

met tonijnmayonaise, gekonfijte paprika, mesclum, zongedroogde tomaatjes en Italiaans brood

Tussengerechten

Bisque van kreeft

met Hollandse garnaaltjes, basilicum en crème fraîche

Op de huid gebakken zeebaars

met kerrierisotto en gemberjus

Kort gebakken coquille

op een mousseline van knolselderij, met truffel en truffelschuim

Rode poon

met zalf van sinaasappel en wortel, poffertje van aardappel en basilicum, kletskopje van rozemarijn, saus van gazpacho

Soeptrio

geserveerd in koffiekopjes

Geitenkaas (Vega)

met in witte balsamico gegaarde Chioggia biet, komkommer, frisse appel en rinse appelstroop

Bospaddestoelensoep (Vega)

aroma van cognac en fijngesneden bosui

Soep van lichtgerookte pompoen (Vega)

met een schuim van karnemelk en kerrie

Velouté (Vega)

van topinambour, pastinaak en truffelsalsa

Puntpaprikasoep

met een rekstokje van Parmaham

Geglaceerde eendenborst

met paddenstoelenrisotto, jus van eekhoorntjesbrood en zwarte peen

Hoofdgerechten

Zeebaarsfilet

met daarbij kaviaar van bospeen, courgette, in de schil gegaarde aardappels, zongedroogde tomaatjes en beurre blanc

Roodbaars

op de huid gebakken, met zachte stamppot van jonge spruitjes en La Ratte aardappel,  jus van wilde zalm kaantjes en kappertjes

Parelhoen

met kort gebakken sugarsnapps een jus van pruim en port,  rode biet en aardappelmousseline

Gebraden eendenborst

op stamppot andijvie, beignets van schorseneer, pastinaak,  mosterdjus

Kalfsentrecote

met moderne hete bliksem, gebakken shiitake, rode kool met ras el hanout en kalfsjus

Diamanthaas

met Roseval aardappel, groene asperges en een rozemarijn knoflooksaus

Ossenhaas

op zalf van knolselderij, marsala, verse haricots verts en een rode wijn jus

In de oven gegaarde runderentrecote

met zalf van doperwt, jonge aardappeltjes, jus van mosterd, gember en druivenmost

Gebraden hertenrugfilet

waarbij gele biet in passievruchtensap, mousseline van  aardpeer,  groene asperges,  gebakken aardappels en kalfsjus

Kerriepannenkoekjes (Vega)

op kort gebakken groene groenten, tomaten-koriandercompote, gemberroom en rucola olie

Asperges (Vega)

met een hoeve-ei, verse groene kruiden en paprikamayonaise

Desserts

Grand dessert

vier lekkernijen

Taartje van pure chocolade

met mousse van witte chocolade en aardbeien

Panna cotta

met rood fruit, schuim van trekdrop en chocolade variaties

Suikerbroodijs

met verse bramen en een kaneelkletskop

Mousse van 5 spices

daarbij mangokubusjes, gember/mango ijs, jus van passievrucht

Aardbeien

met merengue gezoete mascarpone, slagroom, aardbeimousse, witte chocolade

Hangop

met limoen, vanille, ingevlogen mango en basilicumstroop

Tiramisu

van mascarponemousse, browniekruim, chocoladesaus en cantuccini

Citroentaartje

met sinaasappelsorbetijs en crema Catalana

Kaasplank (toeslag € 5,00)

vijf kazen, druiven, noten, vijgen

Voor informatie en tarieven klikt u op onderstaande button Informatie en tarieven diner voor twee

 

Onze koks kookten onder andere voor: