Website Security Test
Menukaart diner aan huis
menu voorjaar en zomer 2017

Menukaart diner aan huis

Menukaart diner aan huis

De thuiskokbrigade van Spijs & Wijnen staat onder aanvoering van Hans de Kok. Gezamenlijk tekenen de thuiskoks voor het bedenken en bereiden van een breed scala aan bijzondere gerechten voor een diner aan huis. De basis ligt bij klassieke bereidingen met een moderne twist, compleet gemaakt door de invloeden van elk seizoen. Een kookvisie dichtbij de oorsprong van rijke smaken en eerlijke ingrediënten, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers.

Het feit dat wij per opdracht een thuisdiner vanaf de basis voor u bereiden, zorgt ervoor dat wij een zeer uitgebreide menukaart kunnen presenteren.  Een keuze van de chefs, beïnvloed door de waan van de dag en het actuele seizoen. Uiteraard met de herkenbare signatuur van de thuiskoks van Spijs & Wijnen.

 

Voorgerechten – diner aan huis

Vier bereidingen van tonijn en komkommer

met limoenmayonaise, frisse appel,

zoetzure Chioggiabiet en forelkaviaar

 

Paling

met structuren van venkel,

Sinaasappelgelei en gezouten crème fraîche

 

Gerookte zalmhaas

met oosters gemarineerde tonijn, appel,

komkommertartaar, crème van avocado,

reductie van balsamico en gezuurde groenten

 

Céviche van zeebaars

met gemarineerde venkel, komkommer,

kruidenbrood, sojaschuim,

En hangop van schapenyoghurt

 

Open sushi

van tonijn, zalm, zeebaars, Avruga,

met groenten, wasabi en soja

 

Céviche van Sint Jacobsmossel

met komkommer, venkel, gin-tonic,

en mascarpone

 

Gazpacho van rode biet

met gerookte paling,

saffraan en pistache

 

Tartaar van gamba

met paling, mosterd, mascarpone

en limoendressing

 

Surf ’n Turf 2017

carpaccio van ossenhaas, tartaar van gamba

en aioli, truffelmayonaise, cashewnootjes

en truffel/pesto broodjes

 

Vitello tonato 2.0

van kalfsmuis, tonijn, tonijnmayonaise,

paprika, desembrood en kappers

 

Boerderijeend

met in honing gebakken peer , sinaasappel,

walnootjes, oesterzwammetjes

en een jus van passievrucht

 

Rundercarpaccio

met bieslookcrème, kwartelei, paling in olijfolie,

Augurk en gedroogd briochebrood

 

Hammousse

met Granny Smiths, pruimencompote,

gelei van  Calvados en gezouten popcorn

 

Gerookte eendenborst

met eendenlever, gelei van sinaasappel,

mousse van paling, sesam en bloemetjes

 

Tartaar van diamanthaas

met aardappel-truffelsalade, brioche, kwartelei,

asperge en zoetzure paddenstoeltjes

 

Carpaccio van rode biet (Vega)

Met Ricotta, gefrituurde gember,

radijs en vinaigrette van Champagne azijn

 

Tartaar van asperges

met mousse van achterham,

gefrituurd kwarteleitje en peterselie olie

 

Coquille

met puree van pompoen, mierikswortel

en courgette

 

Kalfstartaar

met augurkjes, structuren van bloemkool

en room van gerookt spek

 

Gemarineerde makreel

met venkel, Atsina

en watermeloen

 

Gemarineerde groenten (vega)

met geitenkaas, venkel

en Oostindische kers

 

Sashimi van rode poon

met rode biet, roomkaas

en jus van peterselie

 

Tussengerechten – diner aan huis

Zeebaars

op een kerrierisotto

en een roomjus met gember

 

Coquille

op bloemkoolcrème met geroosterde hazelnoot,

groene asperges, aardappelkaantjes,

en truffel

 

Langoustine

met paddenstoelenrisotto

en eekhoorntjesbrood

 

Rode poon

met een zalf van wortel en sinaasappel,

basilicum, aardappelpoffertje,

kletskopje van rozemarijn,

en een saus van gazpacho.

 

Snoekbaars

in een crème van paprika

met citrusroom

 

Kabeljauw

met hummus, couscous,

munt en radijs

 

Skrei

met een brandade van kabeljauw,

paarse peen

en rode wijn beurre blanc

 

Twee bereidingen van coquille

met een aardpeersoepje, witlof,

bieslook,

limoen en notenolie

 

Buikspek

met paling, aardappel-dadelcrème,

zuurkoolconfit en bieslookolie

 

Eend

met pompoen-honing crème, hete bliksem,

appelcompote, röstikoekje en gezoete shiitake

 

Kippendij

met maïs, kervel en eidooier

 

Salade van geitenkaas (Vega)

met Chioggia biet, komkommer,

frisse appel en rinse appelstroop

 

Topinamboersoep (Vega)

met pastinaak, truffelsalsa,

en croutons van roggebrood

 

Puntpaprikasoep (evt. Vega)

met een rekstokje van Parmaham

 

Witlofsoep (Vega)

met basilicum

en gebrande geitenkaas

 

Soep van licht gerookte pompoen (Vega)

met schuim van karnemelk

en kerrie

Hoofdgerechten – diner aan huis

Op de huid gebakken zeebaarsfilet

op courgette, bospeen, tomaatjes,

in de schil gegaarde aardappels,

en buro bianco

 

Gebakken zalm

op witte asperges,

met mousseline van truffelaardappel,

hoeve-ei, boterjus en frisse groene kruiden

 

Zacht gegaarde kabeljauw

met structuren van pompoen, limoen,

en gemarineerde coquille

 

Gefrituurde makreel

met meebaars, crème van aubergine,

aardappelblokjes en groene groenten

 

Parelhoen

met chutney van tomaat,

kastanjecrème en  geroosterde witlof

 

Gebakken eendenborst

op een zomerse stamppot van snijbonen en witlof,

uitgebakken spekjes en honingjus

 

Kippendij

met roerbakgroenten, noedels,

saus van soja en zoete chili

 

Lamsstoof

Op couscous met zoete wortel,

aubergine en Marokkaanse kruiden

 

Hertenrug en sukade

met knolletjes, witlof, krieltjes,

jus van dennen

 

Kalfsentrecote

op hete bliksem, zoete shiitake,

rode biet uit zoutkorst en kalfsjus

 

Diamanthaas

op groene asperges,

aardappelmousseline met vanille,

linzenstoof, rozemarijn knoflookjus

 

Ossenhaas

met beignet van schorseneren, pastinaak

snijbonen, gebakken aardappel en runderjus

 

Runderlende

met zalf van doperwt, jonge aardappeltjes,

jus van mosterd, gember en druivenmost

 

Tenderlion van hert

gele biet in passievrucht, mousseline van knolselderij,

voorjaarsgroenten, aardappelrondje en kalfsjus

 

Rundersucade

mousseline van aardappel,

rode kool met ras en hanout,

compote van vijgen en port, runderjus

 

Gnocci (vega)

met paddenstoelen, salie

en Parmezaan

 

Lamsfilet

met jonge groenten, chorizo

en beschuitje van aardappelrasp

 

Gnocchi (vega)

jonge boontjes, zoetzuur van venkel,

Griekse yoghurt, groene kruiden

 

Kerriepannenkoekjes (Vega)

kort gebakken groene groenten,

tomaten-koriandercompote,

gemberroom, rucola olie

 

Asperges (Vega)

met een hoeve-ei,

verse groene kruiden, paprikamayonaise

 

Desserts – diner aan huis

Grand dessert

vier lekkernijen

 

Puur chocoladetaartje

witte chocolade, aardbeien,

vanilleroom

 

Panna cotta van peer

clafouti van peer, ananasijs

 

Suikerbroodijs

bramen, kaneelkletskop

 

Mousse van 5 spices

mango, gember/mango ijs,

jus van passievrucht, witlof

 

Aardbeien

meringue, mascarpone, vanille,

aardbeimousse, witte chocolade

 

Hangop

met limoen, vanille,

mango, basilicumsiroop

 

Ananas

kokos, citrus, chocolademousse

 

Crème Brûlée van Limonchello

rood fruit en yoghurtsorbet

 

Tiramisu

mascarponemousse, browniekruim,

chocoladesaus, cantuccini,

kersenijs

 

Gekarameliseerde banaan

vanille ijs, chocoladetaartje,

en een kletskopje

 

Gemarineerd zomerfruit

met notencrunch, ijs van yoghurt,

basilicum en frambozengel

 

 

 

Voor informatie en tarieven klikt u op onderstaande button Informatie en tarieven thuisdiner

 

Onze koks kookten onder andere voor: